Vedligeholdelse - Garanti

DesignProdukter.dk er en e-mærket webshop

VEDLIGEHOLDELSE


Der ydes 1 år´s funktions garanti på alle produkter fra vores butik.
Produkter skal være vedligeholdt som foreskrevet.

Ifølge købeloven er der 2 års reklamationsret på fejl eller mangler, det dækker fejl der var tilstede, eller hvor årsagen til fejlen var tilstede, da du fik varen leveret.

Det er vigtigt at du vedligeholder din postkasse jvf. nedenstående vejledning.
Det er med postkasser som med f.eks din nye cykel der har stået ude hele vinteren, hvis den ikke bliver vedligeholdt så ruster den.Hvordan vedligeholdes Låse og hængsler


Alle postkasse-låse og hængsler skal sprøjtes med en syrefri-olie 6 - 8 gange årligt, det modvirker at låsen fryser til om vinteren.
Der kan benyttes en almindelig
syrefri låseolie. 

Til hængsler og andre bevægelige dele kan der benyttes en WD40 olie som kan købes i vores onlinebutik.
Olien beskytter især ved f.eks hængsler hvor der er bevægelige dele som f.eks hængseltråden, der ikke er beskyttet af en lakering og kan ruste hvis den ikke smøres / sprøjtes med en beskyttende olie, så giv godt med olie ved denne.

Du kan læse mere om WD40 på dette link.

 

Hvordan vedligeholdes Lakerede produkter

Ved opsætning af postkassen skal du smøre din postkasse og evt. stander med en syrefriolie f.eks WD40, både udvendigt og indvendigt hvor det er muligt..


Postkasser vedligeholdes efterfølgende ved at afvaske disse 4 - 6 gange årligt  Postkassen skal eftefølgende både indvendigt og udvendigt, smøres over med en syrefriolie f.eks WD40 som beskytter mod korrosion.

Kom især godt ned i revner og kanter, de vandrette kanter som underkant af brevklap og nederst på lågen er ekstra udsatte, da her hænger vanddråber i lang tid, så her skal man være ekstra påpasselig med beskyttelse olie, husk også postkassestanderen især ved kanter og samlinger.


Der kan derefter tørres af med en blød bomuldklud med lidt bilvoks for at vandet så bedre vil løbe fra.
Du må ikke smøre syrefriolie på postkassen i fuld sol, vent til der er skygge på postkassen.
Mangelfuld vedligeholdelse kan medføre rustangreb.

Bemærk venligst at ved ekstremt udsatte kystegne som f.eks ved Vesterhavet hvor saltindholdet er meget højt, anbefales det at man afvasker postkassen 8 - 10 gang årligt for at modvirke rustdannelse, samtidig skal alle overflader både indvendigt og udvendigt samt skruer og bevægelige hængsler påføres lidt syrefri olie f.eks WD40.
Bemærk : Postkasser der er lakeret med strukturlak (f.eks sorte Bobi postkasser) må IKKE efterfølgende gives en bilvoks behandling.

Det er vigtigt at du vedligeholder din postkasse jvf. ovenstående, da den lige som din bil eller cykel vil ruste hvis den ikke vedligeholdes.

Postkassen skal beskyttes mod rust 


Hvordan vedligeholdes Rustfristål


Overfladen på en rustfristål postkasser er ekstrem stærk, men den kræver alligevel nogen vedligeholdelse, dette gøres ved 4 til 6 gange årligt at vaske postkassen med en mild sulfo eller bilshampoo.
Når postkassen er tør skal den tørres over med en klud hvor der er påført lidt syrefri olie, f.eks WD-40, som kan købes i mange supermarkeder eller byggemarkeder.
Dette gøres for at undgå at "flyverust" kan sættes sig på postkassen.
"Flyverust" kommer fra små jernpartikler der findes i luften, "flyverust" kendes også fra opvaskemaskinen, når det rustfristål bestik ruster fordi f.eks en trådkurv af jern har fået beskadiget sin overflade, derved er der efterfølgende er adgang direkte ind til jernet som så spredes rundt på det rustfristål og får dette til at ruste.Hvordan vedligeholdes Galvaniseret jern - stål


Postkasser af galvaniseret jern vedligeholdes let ved at vaske disse med en mild sulfo eller bilshampoo 2 - 4 gange årligt.

Postkassen skal også både indvendigt og udvendigt, smøres / sprøjtes over med en syrefriolie f.eks WD40 som beskytter mod korrosion, kom især godt ned i revner og kanter, husk også postkassestanderen især ved kanter og samlinger.
Der kan derefter tørres af med en blød bomuldklud.
Du må ikke smøre syrefriolie på postkassen i fuld sol, vent til der er skygge på postkassen.
Mangelfuld vedligeholdelse af postkassen kan medføre rustangreb.
En varmgalvaniseret overflade er aldrig den samme fra enhed til enhed, idet galvaniseringen foregår ved en manuel dyppeproces.
En varmgalvaniseret overflade vil altid være uens og variere i grovhed, blankhed og mathed.
Sådanne uens nuancer vil med tiden udjævne sig, idet naturen påvirker overfladen og giver den er ensartet patina.
Fordelen ved en varmgalvaniseret overflade er, udover levetiden, at man kan ridse i den med en skarp genstand, helt ind til jernet og alligevel lukker såret sig ved en galvanisk elektrokemisk proces.

 


Hvordan vedligeholdes Zink


Postkasser af zink er blanke ved modtagelsen, disse vil patinere til en flot lys grå farve, der kendes fra tagrender og nedløb.
Postkasser af zink vedligeholdes let ved at vaske disse med en mild sulfo eller bilshampoo 2 - 4 gange årligt.
Der må aldrig bruges syreholdige væsker på zink, der da vil blive kraftigt misfarvet.

 


Hvordan vedligeholdes Kobber


Produkter af Kobber er blanke ved modtagelsen, disse vil når de bliver udsat for det skiftende danske vejr, patinere i en brun farve der efterfølgende vil blive grøn, som vi kender fra vores gamle slotte og kirke tage, det er forskelligt hvor hurtigt kobber vil patinere, hvis man f.eks bor tæt ved Vesterhavet i Jylland, hvor saltindholdet i luften er højt, så vil en patinering går hurtigt, modsat hvis man bor midt på Sjælland kan det tage længere tid. 

Kobber behøver ikke nogen vedligeholdelse, kun en afvaskning med en mild sulfo hvis dette kræves.